Directiechauffeurs

Algemene informatie rijopleidingen directiechauffeurs

Opleidingsinformatie

Veilig, vlot en comfortabel rijden en ook nog oog hebben voor veiligheidsrisico’s. Dat alles in hectisch verkeer, onder tijdsdruk, via de juiste weg en met aandacht voor service en discretie. Het mag duidelijk zijn dat een directiechauffeur van veel markten thuis moet zijn en moet beschikken over een uitstekende rijvaardigheid.

Als grondlegger voor professionele rijopleidingen voor directiechauffeurs (nu al weer meer dan 25 jaar geleden), initiatiefnemer voor de onafhankelijke CCV-D1 en D2 certificering en als marktleider op het gebied van directiechauffeursopleidingen, kan PDS als geen ander opleidingen voor u verzorgen!

PDS biedt u een programma dat u stap voor stap begeleidt naar die uitstekende rijvaardigheid. Het uitgekiende, beproefde en didactisch verantwoorde opleidingstraject bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1 – de CCV-D1 introductiedag,
ter voorbereiding op de CCV-D1 basisrijopleiding directiechauffeur

Stap 2 – de CCV-D1 basisrijopleiding directiechauffeur,
waarmee u in het bezit kunt komen van het CCV-D1 certificaat

Stap 3 – de CCV-D2 voortgezette rijopleiding directiechauffeur,
waarmee u in het bezit kunt komen van het CCV-D2 certificaat

Stap 4 – de D3 specialistische rijopleiding directiechauffeur,
waarmee u in het bezit kunt komen van het PDS D3 certificaat

Stap 5 – de D4 voortgezette specialistische rijopleiding directiechauffeur,
waarmee u in het bezit kunt komen van het PDS D4 certificaat

Wanneer u eenmaal in het bezit bent van een certificaat kunt u, op het daarbij behorende niveau, applicatiedagen volgen om uw rijvaardigheid op peil en het certificaat geldig te houden.

Naast dit opleidingstraject kunt u ook andere praktijkgerichte en professionele trainingen bij PDS volgen. Met deze trainingen kunt u, op specifieke onderwerpen, nieuwe vaardigheden aanleren, of bestaande vaardigheden onderhouden of verbeteren. Ook wanneer u op zoek bent naar bijzondere specialistische vormen van rijtraining, zoals het rijden met zwaar gepantserde voertuigen, kan PDS die voor u verzorgen.