Directiechauffeurs

Rijangstbegeleiding

Opleidingsinformatie

Aanvangsniveau

Minimaal geldig rijbewijs categorie B (personenauto)

Deelnemers

1 per auto

Opleidingsduur

Na intakegesprek te bepalen door een professionele rijangstcoach

Tarief

Op aanvraag

Doelgroep

Bestuurders die op een af andere wijze tijdens het rijden hinder ondervinden van rijangst.

Doelstelling

Het professioneel verhelpen van rijangstklachten.

Rijangstbegeleiding iets voor u?

Verkrampte spieren, zweten, hartkloppingen, een wazige blik: voor sommige mensen is autorijden een inspannende bezigheid. Er zijn in Nederland naar schatting 500.000 mensen die autorijden volop vermijden. Er is een even grote groep die autorijden deels vermijdt en veel moeilijkheden ondervindt in het verkeer.

Beroepsgerelateerde rijangst lijdt vaak tot verminderde inzetbaarheid of volledige uitval. In privésituaties treedt er afhankelijkheid of vermijdingsgedrag op.

Rijangst kan ontstaan door faalangst, een gebrek aan routine maar ook door angst voor een specifieke handeling of situatie. Mensen raken in paniek wanneer ze over de snelweg of door tunnels moeten rijden, of na een ongeval weer in de auto moeten stappen.

Vaak gaat rijangst niet zomaar over. In samenwerking met de gespecialiseerde bedrijven IPZO en Rijangstcoach biedt PDS u professionele hulp aan om uw klachten te verhelpen. Voor de noodzakelijke begeleiding wordt een professioneel opgeleide en ervaren rijangstcoach ingeschakeld. Deze rijangstcoach begrijpt de emoties die u belemmeren in uw verkeersdeelname. Gezamenlijk en op een ontspannen manier wordt er gewerkt aan het oplossen van uw problemen.

Cursuslocatie(s)

Afhankelijk van de noodzakelijke begeleiding wordt de begeleiding verzorgd op de openbare weg en / of op een afgesloten oefenlocatie.

Meer informatie?

Mocht u meer informatie willen over rijangst, laat het ons dan weten. Wij zullen u in contact brengen met een professionele rijangstcoach die u uitgebreid zal in formeren en al uw vragen kan beantwoorden.