Hulpverleningsdiensten

Docentenrijopleiding Ambulance / Brandweer

Opleidingsinformatie

Aanvangsniveau

Zeer ruime rijervaring als ambulance- of brandweerchauffeur, een geldig rijbewijs categorie B (personenauto) en bij voorkeur in het bezit van een geldige bevoegdheidspas Wet Rijonderricht Motorrijtuigen en geldige bevoegdheidspas OGS+

Deelnemers

Twee per auto

Opleidingsduur

Praktijk 3 weken / theorie via e-learning (max. 70 uur toegang)

Tarief

Op aanvraag

Doelgroep

In de doelgroep zitten de ambulance- of brandweerchauffeurs die werkzaam zijn bij een regionale ambulancevoorziening of één van de veiligheidsregio’s. Voor deze ambulancevoorziening of veiligheidsregio wordt een rijinstructie verzorgd.

Contact opnemen

 

 

 

Doelstelling docentenrijopleiding Ambulance / Brandweer

De doelstelling van de opleiding ambulance en opleiding brandweer is om de cursist op een zodanig kennis-, vaardigheids-, en didactisch niveau brengen dat hij of zij in staat is om de rijinstructie voor ambulancechauffeurs of brandweerchauffeurs te verzorgen.

Bijzonderheden

Deze zeer specialistische docentenrijopleiding is niet wettelijk verplicht. Echter de bevoegdheidspas Wet Rijonderricht Motorrijtuigen en de bevoegdheidspas OGS+ (optische- en geluidssignalen) die wettelijk verplicht zijn, bieden volgens velen onvoldoende basis om verantwoord instructie te kunnen geven aan deze doelgroepen. PDS deelt deze mening en door deel te nemen aan de docentenrijopleiding wordt die basis wel gelegd. De opleiding ambulance en opleiding brandweer gaan er voor zorgen dat de docentenrijopleiding een betere rijinstructie kunnen geven aan de doelgroep.

PDS heeft aantoonbaar en succesvol al veel docenten opgeleid. Zowel voor de opleiding ambulance als voor opleiding brandweer. Op uw verzoek kunnen referenties worden overhandigd.

Cursuslocatie(s)

Deze opleiding wordt verzorgd op de openbare weg en deels op een afgesloten oefenlocatie.

Rapportage van opleiding ambulance en opleiding brandweer

De rapportage zal schriftelijk plaats vinden in de vorm van een uitgebreide rapportage. (per opleidingsweek)

Meer weten over onze rijopleidingen? Zie ook de opleidingen tot brandweerchauffeur, directiechauffeur, ambulancechauffeur, winterveiligheidstraining, rijangstbegeleiding, escape driving en rijstijltraining.

Nieuwsbrief