Risicogebieden

Werk je in het buitenland en bestaat er in dat land een hoog of verhoogd veiligheidsrisico? Dan is extra aandacht voor je veiligheid natuurlijk geen overbodige luxe. PDS Rijopleidingen verzorgt al vele jaren rijopleidingen voor het rijden in risicogebieden en heeft diverse opleidingen en trainingen ontwikkeld die de risico’s zoveel mogelijk beperken. Deze rijopleidingen kun je gewoon in Nederland volgen, maar ook in het risicogebied zelf. Zo heeft PDS Rijopleidingen in diverse landen in het Midden-Oosten, Afrika en Azië al expats, veiligheidsmedewerkers, close protection teams en lokale chauffeurs getraind.

Verschillende mogelijkheden

Door onze ruime ervaring kunnen we je altijd een passende maatwerk rijopleiding op ieder gewenst niveau bieden. Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Defensive Driving: na deze training ben je bewuster van de veiligheidsrisico’s tijdens het rijden en kun je de belangrijkste veiligheidsmaatregelen toepassen.
  • Escape Training: je leert hoe je zeer specialistische security- en escapetechnieken uitvoert.

Vaak wordt gekozen voor een safety- en awareness training. De focus ligt bij deze training op het minimaliseren van het risico ten aanzien van jouw verkeers- en persoonlijke veiligheid. Of ben je misschien op zoek naar een Defensive Driving of Escape Training? Ook die kunnen we voor je verzorgen. Indien gewenst, maken we een rijopleiding op maat voor je en stemmen we die af op de lokale omstandigheden. Instructie gericht op het rijden met (zwaar) gepantserde voertuigen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Door onze zeer ruime ervaring en vakkennis, kunnen we je altijd een passende maatwerk rijopleiding op ieder gewenst niveau bieden.

Train de trainer

Voor onze contractpartners in het buitenland leiden we ook instructeurs op. Deze instructeurs kunnen vervolgens zelf cursisten gaan opleiden. In Nederland is PDS Rijopleidingen de initiatiefnemer geweest voor een kwaliteitscontrolesysteem met een onafhankelijke examinering en certificering. Dit systeem wordt door de overheid erkend en branchebreed gewaardeerd. De bijbehorende certificaten zijn inmiddels de norm om werkzaamheden op het gebied van directiechauffeursdiensten te kunnen of mogen uitvoeren, zowel bij multinationals als overheidsdiensten. Dit kwaliteitssysteem kunnen wij ook voor onze partners in het buitenland opzetten. Natuurlijk zal PDS in eerste instantie zelf in het land aanwezig zijn voor de nodige ondersteuning van de partner, maar het doel is om de instructeurs van de partner de opleidingen zoveel mogelijk zelfstandig te laten verzorgen. Periodiek of op verzoek zal PDS dan zorgen voor applicatietrainingen voor de instructeurs en ondersteuning van de partner.

Rijopleidingen in Nederlands, Engels of Frans

Instructie in het buitenland zal in de Nederlandse, Engelse of Franse taal worden verzorgd. De deelnemers moeten dus minimaal op een redelijk niveau Nederlands, Engels of Frans kunnen spreken en verstaan om de rijopleidingen van PDS Rijopleidingen succesvol te kunnen volgen. Het is (met uitzondering van de op te leiden instructeurs) niet noodzakelijk dat de deelnemers Nederlands, Engels of Frans kunnen lezen of schrijven.

Rapportage

Afhankelijk van de gevolgde opleiding of training ontvang je van PDS Rijopleidingen een uitgebreide, persoonlijke rapportage of een rapportage op basis van een checklist. In de uitgebreide rapportage vind je de details van de ontwikkeling en het eindniveau van jouw rijvaardigheidsniveau, jouw houding en presentatie en je zwakke en sterke punten. Ook bevat de rapportage een advies over de inzetbaarheid voor bepaalde functies en/of de haalbaarheid van een eventuele aansluitende vervolgopleiding.

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!