Hulpverleningsdiensten

Algemene informatie rijopleidingen hulpverleningsdiensten

Als bestuurder van een hulpverleningsvoertuig is een uitstekende rijvaardigheid een vereiste. Er wordt niet alleen verwacht dat je snel ter plaatse bent, maar dat je tijdens het rijden ook oog hebt voor de veiligheid van jezelf en het andere verkeer. Je rijdt regelmatig onder extreme omstandigheden en maakt daarbij gebruik van optische en geluidssignalen. Daarnaast heb je een belangrijke voorbeeldfunctie in het verkeer.

Rijvaardigheid naar een hoog niveau brengen en daarop houden

De docenten van PDS Rijopleidingen gaan tijdens de opleiding met jou aan de slag en zorgen ervoor dat jij je taak als chauffeur van een hulpverleningsvoertuig op een hoog niveau kan uitvoeren. Tijdens de opleiding liggen de accenten op verkeersinzicht, kijktechniek, anticiperen, beslissingsvaardigheid, voertuigbeheersing, veiligheidsinzicht en bijzonder weggedrag met en zonder gebruik van optische en geluidssignalen.

Eigen vakbekwame en zeer ervaren docenten

De docenten die de ambulance- en brandweerrijopleidingen verzorgen, worden ook ingezet bij de specialistische rijopleidingen van de Politieacademie. Je wordt dus begeleid door docenten die kennis hebben van de dagelijkse praktijk en de instructie daar naadloos op laten aansluiten. Uiteraard zijn zij in het bezit van de wettelijk verplichte bevoegdheidspassen en zijn zij uiterst gemotiveerd om je naar het hoogst mogelijke niveau te begeleiden. Kortom, je kunt elke opleidingsdag rekenen op 100% inzet.

Gratis advies over mogelijkheden Maatwerkplan

De ervaring leert dat opleidingscoördinatoren van hulpverleningsdiensten graag willen klankborden over een opleidingsplan dat is aangepast aan de specifieke wensen/eisen. En waarin duidelijke doelstellingen zijn verwerkt. Ben je geïnteresseerd in een Maatwerkplan? Neem dan gerust contact met ons op. In een geheel vrijblijvend persoonlijk gesprek geven wij graag een uitleg over de mogelijkheden en oplossingen die we kunnen bieden.

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!