Ambulancechauffeur worden

Ervoor zorgen dat de ambulance snel en veilig ter plaatse komt, het assisteren van verpleegkundigen bij het uitvoeren van medische handelingen en patiënten veilig en comfortabel vervoeren naar het ziekenhuis. Als deze werkzaamheden perfect bij jou lijken te passen, dan moet je ambulancechauffeur worden. Bij PDS Rijopleidingen kun je de initiële opleiding tot ambulancechauffeur volgen, waarbij je een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte volgt. Bij het behalen van beide onderdelen kun jij aan de slag gaan als ambulancechauffeur.

Hoe kun je ambulancechauffeur worden?

Als je graag ambulancechauffeur worden wilt, dan wil je natuurlijk wel weten hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Bij PDS Rijopleidingen kun je de initiële opleiding (of de basisopleiding) tot ambulancechauffeur volgen. Je moet hierbij wel rekening houden met het feit dat je niet op eigen initiatief deze opleiding kunt aanvragen. De opleiding dient aangevraagd te worden door de dienst waar je op dat moment werkzaam voor bent. Ook moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs voor de personenauto of de vrachtauto. Als dit allemaal geen probleem is, dan kun je starten met de opleiding om ambulancechauffeur te worden.

Hoe ziet de opleiding tot ambulancechauffeur eruit?

De rijopleiding waarmee je ambulancechauffeur worden kunt, bestaat uit twee delen: een praktijkgedeelte en een theoriegedeelte. In het praktijkgedeelte wordt de rijvaardigheid getraind en in het theoriegedeelte krijg je te maken met wet- en regelgeving. Beide onderdelen moeten met succes worden afgerond om ambulancechauffeur te worden. Je bezit dan namelijk een rijstijl die je in staat stelt om veilig, vlot en met gebruik van optische en geluidssignalen deel te nemen aan het verkeer.

Over PDS Rijopleidingen

PDS Rijopleidingen is al jaren de marktleider op het gebied van specialistische rijopleidingen. Naast het volgen van een opleiding waarmee je ambulancechauffeur worden kunt, kun nog meer opleidingen volgen. Hierbij kun je denken aan de opleiding applicatietraining ambulancechauffeur. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen die al werkzaam is als ambulancechauffeur, zodat ze hun eerder verworven competenties kunnen onderhouden of verbeteren. Verder vind je in ons aanbod ook de rijopleiding tot brandweerchauffeur, de rijopleiding directiechauffeur en rijopleidingen voor risicogebieden. Bekijk het volledige aanbod op onze website.

Wil jij ambulancechauffeur worden?

Zou jij graag ambulancechauffeur willen worden? Neem dan telefonisch contact met ons op. We helpen je graag verder met het beantwoorden van al je vragen of met het geven van meer informatie. Wil je je liever direct inschrijven voor een van onze rijopleidingen? Vul dan het formulier op onze website in.

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!