Module Winterveiligheids training Zweeds Lapland

Aanvangsniveau

Je dient bij voorkeur eerder aan een verhoogde rijvaardigheidstraining van PDS Rijopleidingen te hebben deelgenomen

Opleidingsduur

De opleiding duurt 4 dagen, waarvan 2 trainingsdagen en 2 reisdagen

Deelnemers

Minimaal 6 personen

Tarief

Op aanvraag

Sneeuw en ijs horen bij de winter. Leer bij ons veilig rijden onder winterse omstandigheden.

 

Doelgroep

Je hebt eerder een verhoogde rijvaardigheidstraining gevolgd en wil meer ervaring opdoen met het rijden op een glad wegdek.

Doelstelling

Aan het einde van de Winterveiligheidstraining Zweeds Lapland:

  • ben je in staat veilig te rijden onder winterse omstandigheden
  • ken je de mogelijkheden en de beperkingen van je voertuig wanneer je rijdt op sneeuw en ijs
  • laat je zien de benodigde voertuigbediening en -beheersing en rijtechnieken toe te kunnen passen om je voertuig onder controle te houden onder deze omstandigheden

Inhoud

De Winterveiligheidstraining van PDS Rijopleidingen in Zweeds Lapland is een must voor iedere zichzelf respecterende (beroeps)chauffeur. Heel interessant om te doen en zeer bruikbaar in de dagelijkse praktijk. De afgelopen jaren is duidelijk geworden, dat het klimaat verandert. Fikse plensbuien in de zomermaanden of hevige sneeuwbuien in de winterperiode waardoor het verkeer flink kan worden ontregeld.

Met het volgen van de Module Winterveiligheidstraining Zweeds Lapland bereid je je goed voor op dit soort situaties. Tijdens de Winterveiligheidstraining ga je veel oefenen op het remmen en uitwijken op extreem glad wegdek. Uiteraard krijg je ook de nodige uren instructie in het bochtenwerk en ga je heel veel verschillende bochten rijden op het ijs. Hierbij rijd je in verschillende auto’s, uitgerust met verschillende veiligheidssystemen en voorzien van verschillend ‘schoeisel’. Je ervaart hoe al die verschillende veiligheidssystemen en banden reageren onder winterse omstandigheden en ontdekt vooral ook waar de grenzen liggen. Grenzen van het materiaal, maar zeker ook van jou als bestuurder. 

Locatie(s)

  • gigantisch ijscircuit in Ebbenjarka, Lapland in Zweden
  • besneeuwde wegen in omgeving van Ebbenjarka

 

Je volgt de winterveiligheidstraining in Ebbenjarka, in het Zweedse deel van Lapland. Ebbenjarka ligt 15 kilometer van Luleå en Kallax Airport in Noord-Zweden en staat bekend om zijn prachtige natuur, afzondering en rust. In de wintermaanden wordt op het dichtgevroren meer van Ebbenjarka een gigantisch ijscircuit aangelegd en ook aan besneeuwde wegen is er in deze omgeving geen gebrek. De temperatuur daalt er ’s nachts regelmatig tot -30 graden. Kortom, gegarandeerd echte winterse omstandigheden en ongekende mogelijkheden om het rijden in winterse omstandigheden helemaal onder de knie te krijgen. Niet te vergelijken met een glad gemaakte baan op een circuit in Nederland. Naast het feit dat Zweden een prachtig winterlandschap biedt, is het dus een waar walhalla voor dit soort bijzondere wintertrainingen.

Bewijs van deelname

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname.

Bijzonderheden

Deze training is door de CCV goedgekeurd om als theorie-applicatiedag te worden aangemeld i.v.m. de geldigheid van jouw CCV-D1 of CCV-D2 Certificaat Directiechauffeur. Per geldigheidsperiode van jouw certificaat (5 jaar), mag 1 van de 3 verplichte applicatiedagen een theorie-applicatiedag zijn.
Deze training kan alleen doorgang vinden als wij hiervoor minimaal 6 aanmeldingen hebben ontvangen.

  • Professionele rijdocenten
  • Al actief sinds 1989
  • Eigen instructievoertuigen
  • Docentenrijopleidingen
Vragen over deze opleiding?

Neem contact met ons op! We helpen je graag.

Inschrijven voor deze opleiding

Neem contact met ons op of schrijf je direct in!
Module Winterveiligheids training Zweeds Lapland