Rijangstbegeleiding

Aanvangsniveau

Minimaal geldig rijbewijs categorie B (personenauto)

Opleidingsduur

Na intakegesprek te bepalen door een professionele rijangstcoach

Deelnemers

1 per auto

Tarief

Op aanvraag

Doelgroep

Je ondervindt tijdens het rijden op één of andere wijze hinder van rijangst.

Doelstelling

Aan het einde van de begeleiding neem je zonder overmatige angst of klachten weer deel aan het verkeer.

Wanneer is het moment aangebroken om je aan te melden voor rijangstbegeleiding?

  • als je tijdens het rijden klachten krijgt zoals overmatig zweten of hartkloppingen
  • als je onderweg last hebt van rijangst

Klachten tijdens het rijden

Herken je bij jezelf dat het autorijden een inspannende bezigheid is en leidt dat bij jou bijvoorbeeld tot verkrampte spieren, zweten, hartkloppingen of angstgevoelens? Dan sta je niet alleen. Er zijn in Nederland naar schatting 500.000 mensen die het autorijden zoveel mogelijk vermijden. Er is een grote groep mensen die hiervan zoveel hinder ondervinden dat zij helemaal geen auto meer willen/kunnen rijden. Rijangstbegeleiding kan een belangrijke bijdrage leveren om de klachten te verminderen en het zelfvertrouwen terug te winnen.

Rijangst bij uitoefenen beroep

Beroepsgerelateerde rijangst leidt vaak tot verminderde inzetbaarheid of volledige uitval. In privésituaties treedt er afhankelijkheid of vermijdingsgedrag op. Rijangst kan ontstaan door faalangst, een gebrek aan routine maar ook door angst voor een specifieke handeling of situatie. Mensen raken in paniek wanneer ze over de snelweg of door tunnels moeten rijden, of na een ongeval weer in de auto moeten stappen.

Professionele en gespecialiseerde begeleiding

Wanneer je rijangst hebt, gaat dat vaak niet zomaar over. In samenwerking met de gespecialiseerde bedrijven IPZO en Rijangstcoach biedt PDS Rijopleidingen je professionele hulp aan om jouw klachten te verhelpen. Voor de noodzakelijke begeleiding wordt een professioneel opgeleide en ervaren rijangstcoach ingeschakeld. Deze rijangstcoach begrijpt de emoties die je belemmeren in je verkeersdeelname. Gezamenlijk en op een ontspannen manier wordt er gewerkt aan het oplossen van je problemen.

Locatie(s)

Afhankelijk van de noodzakelijke begeleiding wordt jouw begeleiding verzorgd op de openbare weg en/of op een afgesloten oefenlocatie.

Informatie van professionele rijangstcoach

Mocht je meer informatie willen over rijangst, laat het ons dan weten. Wij zullen je dan in contact brengen met een professionele rijangstcoach die je uitgebreid zal informeren en al je vragen kan beantwoorden.

  • Professionele rijdocenten
  • Al actief sinds 1989
  • Eigen instructievoertuigen
  • Docentenrijopleidingen
Vragen over deze opleiding?

Neem contact met ons op! We helpen je graag.

Inschrijven voor deze opleiding

Neem contact met ons op of schrijf je direct in!