Directiechauffeurs

Module Gepantserd Voertuig Duitsland

Opleidingsinformatie

Aanvangsniveau

Minimaal PDS CCV-D1

Deelnemers

Maximaal twee per auto

Opleidingsduur

5 dagen

Tarief

Op aanvraag

Doelgroep

Zij die werkzaam zijn in de functie van:

  • directiechauffeur
  • persoonsbeveiliger

Doelstelling

De cursist is in staat veilig te rijden met een (zwaar) gepantserd voertuig onder diverse omstandigheden. Hij beheerst de hiervoor benodigde security rijtechnieken en kan op het voertuig een veiligheidscheck uitvoeren.

Inhoud

Wat zijn de grenzen van de veiligheid van een gepantserd voertuig? En wat zijn de rijeigenschappen van een voertuig van dit kaliber? Dat zijn zaken die we je in deze specialistische opleiding leren. Voertuigbediening en -beheersing, remtechnieken, stuurtechniek, bochtentechniek, inhalen, anticiperen; alle aspecten komen in de opleiding aan bod.

Ook de beveiligingstechnieken en het inzetten van de gepantserde auto als defensief middel, komt uitgebreid aan de orde. Zo is de ‘armoured car’ als mobiel ‘safehouse’ in te zetten bij risicovolle gebeurtenissen of geweldsincidenten door de auto op een strategische plek in de directie omgeving van de te beveiligen persoon te plaatsen.

Rapportage

Schriftelijk en in gedetailleerde vorm

Cursuslocatie(s)

Deze opleiding wordt verzorgd op de openbare weg in Nederland en Duitsland.

Bijzonderheid

Maximaal drie dagen van deze opleiding kunnen worden aangemeld bij de CCV als applicatiedagen i.v.m. de geldigheid van uw CCV-D1 of CCV-D2 Certificaat Directiechauffeur.

Examinering en certificering

Het examen wordt intern door PDS afgenomen. Bij het behalen van een voldoende resultaat wordt het PDS M-GV certificaat uitgereikt.