Risicogebieden

Algemene informatie rijopleidingen in risicogebieden

Opleidingsinformatie

PDS verzorgt al vele jaren rijopleidingen in het buitenland en dan vooral in die landen en gebieden waar een hoog of verhoogd veiligheidsrisico bestaat. In verschillende landen in bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Afrika zijn expats, veiligheidsmedewerkers, close protection teams en locale chauffeurs door docenten van PDS opgeleid. Speciaal voor deze gebieden heeft PDS diverse opleidingen en trainingen ontwikkeld.

Vaak is dan een safety- and awareness training gewenst. Nadruk bij deze training ligt op het minimaliseren van het risico voor de verkeers- en persoonlijke veiligheid. Maar ook een, op maat gemaakte en op de locale omstandigheden afgestemde, training voor het rijden met gepantserde voertuigen wordt veel gevraagd. Ook kan de zogenaamde Defensive Driving en Escape Training voor u worden verzorgd. Door onze zeer ruime ervaring en grondige vakkennis, kunnen we u een maatwerk rijopleiding op elk gewenst niveau aanbieden.

Voor contractpartners in het buitenland leiden we ook instructeurs op. Deze instructeurs kunnen vervolgens zelf cursisten gaan opleiden. In Nederland is PDS de initiatiefnemer geweest voor een kwaliteitscontrolesysteem met een onafhankelijke examinering en certificering. Dit systeem wordt door de overheid erkend en branchebreed gewaardeerd. De bijbehorende certificaten zijn inmiddels veelal de norm om werkzaamheden op het gebied van directiechauffeursdiensten te kunnen of mogen uitvoeren, zowel bij multinationals als overheidsdiensten. Dit kwaliteitssysteem kunnen wij ook voor onze partners in het buitenland opzetten. Natuurlijk zal PDS in eerste instantie zelf in het land aanwezig zijn voor de nodige ondersteuning van de partner, maar het doel is om de instructeurs van de partner de opleidingen zoveel mogelijk zelfstandig te laten verzorgen. Periodiek en/of op verzoek zal PDS dan zorgen voor applicatietrainingen voor de instructeurs en ondersteuning van de partner.

Instructie in het buitenland zal in de Engelse of Franse taal worden verzorgd. De deelnemers moeten dus minimaal op een redelijk niveau Engels of Frans kunnen spreken en verstaan om de rijopleidingen van PDS succesvol te kunnen volgen. Het is (met uitzondering van de op te leiden instructeurs) niet noodzakelijk dat de deelnemers Engels of Frans kunnen lezen of schrijven.

Afhankelijk van de gevolgde opleiding of training zal de docent van PDS een uitgebreide, persoonlijke rapportage of een rapportage op basis van een checklist opmaken. In de uitgebreide rapportage staan de details van de ontwikkeling en het eindniveau van het rijvaardigheidsniveau van de deelnemer, zijn/haar houding en presentatie en de sterke en zwakke punten. Ook bevat de rapportage een advies over inzetbaarheid voor bepaalde functies en/of de mogelijkheid voor een eventuele vervolgopleiding.