Leer veilig rijden onder winterse omstandigheden

Sneeuw en ijs horen bij de winter. Maar hoe ga je daar mee om in het verkeer? In januari 2020 organiseert PDS Rijopleidingen weer hun 2-daagse winterveiligheidstraining in Lapland. Na deze training is de chauffeur in staat veilig te rijden onder winterse omstandigheden. Heeft u interesse of vragen? Laat uw gegevens achter en dan nemen wij contact met u op.

Contact over training winterveiligheid

Remmen, uitwijken en bochten

De winterveiligheidstraining staat voor een groot deel in het teken van rem- en uitwijkmanoeuvres en bochtenwerk onder extreem gladde omstandigheden. Hierbij wordt gewerkt met verschillende auto’s, die uitgerust zijn met verschillende veiligheidssystemen en banden. De chauffeur ervaart hoe al die verschillende veiligheidssystemen en banden reageren op het ijs en in de sneeuw. Hij ontdekt daarbij de grenzen van het materiaal, maar zeker ook van zichzelf als bestuurder.

Naar Lapland voor echte winterse omstandigheden

In Nederland krijgen we steeds meer te maken met sneeuw en ijs in de winter. Maar waar kun je beter trainen dan op het dichtgevroren meer van Ebbenjarka. Elk jaar wordt een gigantisch ijscircuit aangelegd met lange rechte stukken en vele scherpe en minder scherpe bochten. In de omgeving is aan aan besneeuwde wegen geen gebrek. De temperatuur daalt er ‘s nachts tot ver onder nul. Kortom, gegarandeerd echte winterse omstandigheden en ongekende mogelijkheden om het rijden in winterse omstandigheden helemaal onder de knie te krijgen.

De trainingsdata

De training duurt 2 dagen. Daarnaast maken 2 reisdagen onderdeel uit van het programma. De training wordt in ieder geval op de volgende data gegeven:

  •  vrijdag 17 januari en zaterdag 18 januari 2020 (+ 2 reisdagen)
  •  zondag 19 januari en maandag 20 januari 2020 (+ 2 reisdagen)

Meer weten of direct aanmelden?

Wilt u meer weten over deze training, zoals de voorwaarden voor deelname of de duur van de training? Bekijk dan ook Module Winterveiligheidstraining.
Natuurlijk nemen we graag contact met u op om meer te  vertellen over de training. Heeft u interesse of vragen? Laat uw gegevens achter op ons contactformulier. Direct opgeven kan ook.

Direct opgeven voor training winterveiligheid

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!