Even voorstellen: onze rijdocenten Oscar en Rob

Misschien heb je al van één van onze nieuwe rijdocenten een training gehad de afgelopen tijd. Maar graag stellen we ze via deze weg ook nog even aan je voor. De nieuwe rijdocenten van PDS Rijopleidingen: Oscar Smeele en Rob Grielis. Maak hieronder kennis met hen, hun achtergrond en passie voor het vak.

Wie is Oscar?

Na jarenlang ervaring in ons vakgebied (van 2007 t/m 2021), werk ik sinds het nieuwe jaar fulltime voor PDS Rijopleidingen. Ik ben 39 jaar, woon in Hoofddorp met mijn prachtige gezin en een eigenwijze Husky. Mijn carrière ben ik begonnen bij de Koninklijke Landmacht waar ik diverse functies als chauffeur heb vervuld; op de motor, auto en vrachtwagen. Daar ben ik erachter gekomen dat autorijden echt mijn passie is en dus was een opleiding tot directiechauffeur een logische vervolgstap.

Dit werk heb ik gedurende 15 jaar met enorm veel plezier gedaan. De afgelopen 2 jaar heb ik mijn instructiepapieren gehaald en ben ik intern verder opgeleid door PDS om als docent specialistische rijopleidingen aan de slag te gaan. Na een jaar werkervaring opgedaan te hebben als Rijdocent voor het B-rijbewijs is het nu tijd om mijn opgedane kennis en vaardigheden in de specialistische rijopleidingen over te brengen op anderen. De komende jaren hoop ik verder te groeien en mezelf verder te ontwikkelen, ik kijk er erg naar uit.

Wat heb jij onze cursisten te bieden?

Het is altijd mijn doel om een veilige leeromgeving te creëren zodat iedereen het beste uit zichzelf kan proberen te halen. Ik beschik over een enorme portie geduld en ben erg rustig van karakter. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er hard wordt gewerkt, maar ook veel gelachen wordt in de auto.

Wie is Rob?

Profielfoto Rob Grielis

Ik ben 32 jaar en woon samen met mijn vriendin in Cuijk. Na jarenlange ervaring in ons vakgebied (Defensie & Brandweer), werk ik sinds dit jaar fulltime voor PDS Rijopleidingen. De passie voor auto’s begon al vroeg, dit is altijd gebleven en misschien nog groter geworden. Mijn laatste functie binnen Defensie vond plaats bij de Explosievenopruimingsdienst. Hier kwam ik in aanraking met OGS rijden: dit maakte het rijden nog uitdagender en leuker. In dezelfde periode ben ik ook begonnen bij de Brandweer als vrijwilliger.

Vanuit de Explosievenopruimingsdienst kreeg ik in 2018 een bijscholing op het gebied van rijden van PDS Rijopleidingen. Daar begon het gevoel om zelf instructie te willen gaan geven, want wat is er nu mooier dan van je passie/hobby je (werk) te mogen maken. Naast mijn baan heb ik destijds mijn instructiepapieren en OGS+ pas gehaald en heb ik de stap gezet om fulltime de instructie in te gaan als docent specialistische rijopleidingen. Hier heb ik tot de dag van vandaag absoluut geen spijt van gehad en heb onlangs dus de overstap naar PDS kunnen maken.

Wat heb jij onze cursisten te bieden?

Door de jarenlange ervaring in de praktijk en instructie heb ik veel dingen geleerd en gezien. Hierdoor kan ik spreken vanuit de praktijk en dit met de passie voor auto’s/autorijden samen laten komen en overbrengen. Tenslotte is er niks mooiers dan anderen jouw ervaringen mee te geven en hen hierdoor te verbeteren. Ik kijk er naar uit om samen met jou op pad te gaan en er leerzame maar absoluut ook leuke dagen van te maken.

Ook een rijopleiding volgen?

Wie weet zit jij de volgende keer wel bij Oscar of Rob in de auto. Bekijk onze rijopleidingen voor directiechauffeurs of hulpverleningsdiensten.

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!