Hulpverleningsdiensten

Algemene informatie rijopleidingen hulpverleningsdiensten

Opleidingsinformatie

Niemand zal eraan twijfelen dat het voor medewerkers van hulpverleningsdiensten, die soms onder extreme omstandigheden aan het verkeer deelnemen, pure noodzaak is om over een uitstekende rijvaardigheid te beschikken. Enerzijds wordt van deze bestuurders verwacht dat zij snel ter plaatse zijn, anderzijds dienen zij de veiligheid van zichzelf en van medeweggebruikers te garanderen. Daarbij hebben zij een belangrijke voorbeeldfunctie in het verkeer.

De professionele rijopleidingen van PDS zijn erop gericht de rijvaardigheid en rijkwaliteit van de deelnemers op een hoog niveau te brengen en te houden. Het accent ligt op de praktijkgerichte training van verkeersinzicht, kijktechniek, anticiperen, beslissingsvaardigheid, voertuigbeheersing, bijzonder weggedrag (met en zonder gebruik van optische- en geluidssignalen) en veiligheidsinzicht.

Contact opnemen

 

 

 

Rijopleiding ambulance

Zowel de initiële rijopleiding tot ambulancechauffeur als de onderhoudstrainingen cq applicatiedagen kunnen geheel door PDS voor u worden verzorgd.

De initiële rijopleiding ambulancechauffeur
De rijopleiding ambulance bestaat uit:
-Theorie wet- en regelgeving ambulancechauffeur
– Praktische rijvaardigheid

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden voor het verzorgen van de initiële rijopleiding ambulancechauffeur, neemt u dan contact met ons op.

Applicatietraining ambulancechauffeur
Ook kunt u bij PDS  een ‘onderhouds- cq applicatietraining ambulancechauffeur’ volgen. Deze applicatietraining is er op gericht om eerder verworven competenties te onderhouden, geïnformeerd te worden over eventuele aanpassingen in wet- en regelgeving en nieuwe inzichten en technieken geïnstrueerd te krijgen.

Rijopleiding brandweer

Bij PDS wordt de initiële rijopleiding tot brandweerchauffeur verzorgd. De rijopleiding tot brandweerchauffeur is bedoeld voor alle brandweerchauffeurs die kunnen worden ingezet bij brand, incidenten en/of ongevallen.

De initiële rijopleiding brandweerchauffeur
De rijopleiding brandweer bestaat uit:
– Theorie wet- en regelgeving brandweerchauffeur
– Praktische rijvaardigheid

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden voor het verzorgen van de initiële rijopleiding brandweerchauffeur, neemt u dan contact met ons op.

Rijtraining brandweer
Op het moment dat een brandweerchauffeur het certificaat brandweerchauffeur bezit , kan de cursist ervoor kiezen de ‘rijtraining brandweer’ te volgen. Deze onderhouds- cq applicatietraining is er op gericht om eerder verworven competenties te onderhouden, geïnformeerd te worden over eventuele aanpassingen in wet- en regelgeving en nieuwe inzichten en technieken geïnstrueerd te krijgen.

Docenten

Uw docenten voor de rijopleiding tot ambulancechauffeur en brandweerchauffeur zijn vakbekwaam, didactisch onderlegd, goed getraind en zeer ervaren. PDS heeft onder andere twee docenten in vaste dienst die voorheen als senior docent specialistische rijopleidingen verzorgden bij de Politieacademie. Voor u de garantie dat u wordt begeleid door docenten met een gedegen kennis van uw werkzaamheden en dat zijn een praktische instructie kunnen verzorgen die naadloos aansluit bij uw dagelijkse werkzaamheden. Al onze docenten zijn, naast de wettelijk verplichte bevoegdheidspas WRM, in het bezit van de zogenaamde OGS+ bevoegdheidspas. Hiermee zijn zij bevoegd om rijinstructie te verzorgen in het daadwerkelijk rijden met optische- en geluidssignalen.

Onze ervaring leert dat onze opdrachtgevers graag met ons overleggen zodat een maatwerk opleidingsplan geboden kan worden, aangepast aan de specifieke wensen en eisen en met duidelijke doelstellingen.

In een persoonlijk gesprek lichten we de mogelijkheden en oplossingen die we u kunnen bieden graag toe.

Onderstaande trainingen en opleidingen kunnen wij voor u verzorgen

Nieuwsbrief