Werkbezoek algemeen directeur CBR aan PROCentrum en PDS Rijopleidingen

Afgelopen week mocht PROCentrum Int. de heer Pechtold, algemeen directeur CBR, welkom heten op hun opleidingslocatie in Best. Aanleiding voor het werkbezoek betrof een marktoriëntatie in het kader van opleiding en toetsing voortgezette rijopleidingen; in het bijzonder rijopleidingen waarin gebruik gemaakt wordt van Optische- en Geluidssignalen (O&G).

Als grootste -civiele- opleiders binnen het opleidingsdomein O&G bespraken PROCentrum en PDS Rijopleidingen uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan deze hoog specialistische vorm van rijonderricht. De heer Pechtold refereerde hierbij aan de eerder dit jaar uitgebrachte adviezen van de commissie Roemer over kwaliteitsverbetering van de rijschoolbranche.

Voorafgaand aan de inhoudelijke gesprekken mocht de heer Pechtold zelf ervaren dat het verzorgen van dergelijke rijopleidingen geen sinecure is. Bestuurders van voorrangsvoertuigen hebben immers recht op een professionele rijopleiding met een bestendige leerlijn. Burgers moeten, juist in situaties waar iedere seconde telt, er op kunnen vertrouwen dat de hulpverlener in kwestie ter zake kundig opgeleid is en blijft.

Zowel PROCentrum als PDS Rijopleidingen houden zich al meer dan 15 jaar bedrijfsmatig bezig met het opleiden en trainen van bestuurders van voorrangsvoertuigen. Vanuit een zorgvuldig opgebouwde expertise konden Rob de Kleine (PDS Rijopleidingen) en Eric Sanders (PROCentrum) de directeur CBR dan ook informeren over trends en ontwikkelingen binnen het opleidingsdomein O&G.

Tijdens de evaluatie vertelde de heer Pechtold dat hij het werkbezoek als zeer nuttig had ervaren voor zowel zijn eigen beeldvorming als ook een eventueel toekomstige rol voor het CBR. Aanvullende gesprekken, ook in breder perspectief, zullen echter nodig zijn om die rol nader te kunnen duiden. PROCentrum en PDS Rijopleidingen hebben beiden aangegeven graag bereid te zijn om mee te blijven denken en ontwikkelen in deze materie.

Vragen of meer weten?

Mocht u vragen hebben of meer willen weten n.a.v. bovenstaand officiële bericht over het werkbezoek dan beantwoorden we die natuurlijk graag. Neem contact met ons op via ons contactformulier. Natuurlijk kunt u ons ook bellen of e-mailen.

Vragen of meer informatie?

Neem contact met ons op!